Muži Sigma jsou vzácní a neobvyklí jedinci s jedinečným způsobem myšlení, takže je pro většinu lidí problém je pochopit. Někteří lidé se však mylně domnívají, že protože muži Sigma bývají navenek klidní a rezervovaní, je snadné je ovládat nebo využívat. Nic však nemůže být dále od pravdy. Muži Sigma jsou komplexní osobnosti, s nimiž může být noční můrou manipulovat, zejména pokud jde o překračování jejich etických hranic. Zde jsou některé z hlavních důvodů, proč byste se měli vyhnout manipulaci se samcem Sigma:

1. Jsou znalejší, než si připouštějí: Ve společenských situacích jsou samci Sigma od přírody zdrženliví. Raději tráví čas vnitřními aktivitami, jako je učení a přemýšlení, než aby se snažili ukrást si pozornost. Díky tomu jsou mimořádně bystří a často skrývají velké množství informací.

2. Jejich schopnost odplaty je podceňována: Schopnost samců rodu Sigma oplatit, když se s nimi lidé snaží manipulovat, je často podceňována. Reagují logicky, zatímco většina lidí reaguje emocionálně. Proto je těžké je překonat pomocí technik emoční manipulace.

3. Jejich smysl pro spravedlnost je hodně silná: Muži Sigma mají obvykle silný smysl pro hodnoty, které v životě zastávají. Jednají se silným smyslem pro spravedlnost a nebudou tolerovat to, co považují za nespravedlnost.

4. Jsou neuvěřitelně všímaví: Stejně jako mnoho jiných introvertních osobnostních typů jsou i muži Sigma vášnivými pozorovateli všeho, co se kolem nich děje. Je těžké, aby někdo zůstal nepovšimnut ze strany Sigmy, i když sedí tiše v koutě. Osobnostní typy sigma mužů jsou vášnivými pozorovateli všeho, co se kolem nich děje. Je těžké, aby si vás Sigma nevšimnul, i když sedíte tiše v koutě.

5. Mají silnou odolnost: Odolnost – hashtagresilience samců Sigma je jednou z jejich nejpozoruhodnějších vlastností. Jsou to vlci samotáři, kteří chápou, že je důležité mít silný smysl pro vnitřní houževnatost a sebeovládání a pomáhat rozkvětu týmu jako celku, aby přežili sami.

6. Jsou prudce motivovaní: Muži Sigma mají silnou vnitřní motivaci a cíle si nekladou náhodně. Vytvářejí si realistické cíle a nenechají se snadno ovlivnit z cesty, kterou se rozhodli sami pro sebe vytyčit.

Muži Sigma se nesmíří s jakoukoli formou neúcty/nerespektu, jejich vnitřní síla je silou, se kterou je třeba počítat. I když navenek působí klidně a příjemně, když mají pocit, že si s nimi někdo zahrává, dokážou být šokujícím způsobem asertivní v tom, jak otevřeně a upřímně vyjadřují své názory. Vždy mají dobře propracované argumenty a jednou z hlavních předností mužů Sigma v životě je jejich vysoká úroveň inteligence. Pokoušet se přechytračit muže Sigma je rozhodně bláhový záměr, protože důkladně zvažují vše, co říkají a dělají.

Zarputilost Sigma mužů může být až úchvatná a tajuplná. Obvykle jsou klidní a vyrovnaní, takže když už se naštvou má to grády jako špičková šachová partie. Abyste vybudili vztek u samce Sigmy, musíte být extrémně odporný člověk. Pokud se vám to podaří, připravte se na šok. Také nikdy nezapomínají, mají sloní paměť a pamatují si vše, co se jim stane.

Závěrem lze říci, že samci Sigma jsou vyzrálé sebeřiditelné osobnosti, které mají více znalostí, logiky, spravedlnosti, všímavosti, odolnosti a motivace, než si většina lidí myslí. Disponují vzácnou kombinací inteligence, asertivity a vnitřní síly, což z nich činí impozantní jedince. Od přírody jsou samotářští, ale to neznamená, že nejsou cennými členy společnosti. Mají tendenci nakonec uspět a není radno s nimi manipulovat, protože si vždy vzpomenou a skoro vždy dosáhnou svého. Je důležité přistupovat k nim s respektem a ohleduplností a nikdy se je nesnažit ovládat nebo využívat.

Pro muže osobnostního typu Sigma jsou důležité zájmy týmu jako celku (celé smečky) mnohem víc, než soutěžení v patolízalství k Alfa samcům a ovládání či dokonce zotročování druhých. Sigmy nesnáší parazity ať jsou to i třeba Alfy. Mají rády symbiotickou spolupráci a váží si každého i toho nejslabšího v týmu. Moc dobře vědí, jak je důležité využít i unikátní vlastnosti a dovednosti, které se skrývají v každém z nás ať třeba nemáme tolik svalů jako někteří bijci.

Sigmy moc dobře vědí, že v týmu a ve spolupráci týmů mezi sebou na sdílených cílech s využitím silných stránek každého člena je možné dosáhnout mnohem lepších skvělých výsledků a s menším úsilím. Sigmy jsou architekti řešení a nebojí se hledat nové cesty pro svůj tým i v osamocení a skrytu. V každém okamžiku vědí, že bez týmu nemohou v osamění dlouho přežít. Pro Sigma muže jsou žabomyší války o moc, krysí závody, leštění ega, řiťolezectví, nadužívání indulony či medu a lezení po zádech druhých v pyramidě moci k smíchu. Pro Sigmy je zásadní, aby uspěla smečka – tým jako celek a to při zachování důstojnosti každého člena.

A pokud jste v životě ještě nepotkali nikdy Sigmu a to dokonce s psychologickým profilem hashtagINTJ A/T= „Architekt“ (https://www.16personalities.com/cs/intj-osobnost), tak vás zvu na povídání u šálku dobrého pití 😉

Srdečně a s respektem zdraví M.F.M