Pane prezidente Havle,
pro vaší dobu byla filosofie pravdy a lásky inspirovaná hnutím hippies nadějí pro společnost plnou mezi třídních válek živených bolševiky mysli. Stejné marketingové zvolåní v historii zneužili komunisté hlásající spojení proletářů ve světě. Stejně se mýlili kolektivisté při snění o socialismu s lidskou tváří. Vyrůstal jste ve světě plném zloby a nenávisti nejen k bohaté rodině do které jste se narodil. Proto pochopíte, že tahle politika nenásilí v současnė době není dostatečnå. Ano, zelení politici po celėm světě žijí v idealizovaném hipís světě, ale často ve své zamilovanosti zapomínají zapínat rozum. Proto jsou tak často zneužívání falešnými proroky a mesiáši. Láska je ušlechtilý cit, ale biologicky nám bylo dáno, že vypíná logické kritické myšlení. To poznal každý kdo byl kdy v životě zamilovaný. I vy jste to zažil. To pak často následně vede k rozčarování a rozvodům. Nastal čas aby si láska a rozum řekli konečně své ano. Jen tak se pro vétšinu lidí ve společnosti může zrodit štěstí smysluplného života naplněnėho tvořením a čestnými vztahy mezi lidmi. Milovat znamenå vážit si, chovat se odpovèdně a s respektem k druhým.
Pojďme společně změnit svět a naučit lidi namísto kolaborace pod vlivem strachu a vyšší síly opět společně spolupracovat. Ve spolupráci, svobodě myšlení, lokálním podnikatelství a respektu mezi lidmi různé víry, věku a pohlaví je síla, která změní svět pro lepší místo pro rozkvět života na Zemi.
Svět čelí novým hrozbám: dluhová ekonomika, války o zdroje, devastace přírody, nástup manipulovatelné umělé inteligence… Na to již láska sama nestačí. Pojďme ji oženit s rozumem a kultivujeme si štěstí v kaźdém z nás. Doba industriální skočila bolestivými průšvihy pálícím celou planetu. Soustřeďme se na rozkvět znalostní společnosti. Často neznalí a nešťastní lidé plní nenávisti (jeden takový nám zrovna sedí na hradě a druhý ve strakovce) se pomocí lží budou zas a znova snažit společnost rozdělit pod heslem rozděl a panuj, pojďme naopak společnost stmelovat a hledat hodnoty, co nás spojují.
Miluji své děti a rodinu a mám rád lidi, proto je třeba posunout celou společnost na vyšší úroveň.
Pokud jste porozuměli tomuto dopisu a nebo s ním jen prostě souzníte, sdílejte ho prosím dál.
~ Mojmír Macek